A legnépszerűbb férfi óramárkák

Egy jól megválasztott óra egy férfi csuklóján nem pusztán egy időmérő eszköz, hanem egy tökéletes kiegészítő is lehet. Vagy épp egy olyan okoseszköz, ami tudásával megkönnyíti a hétköznapokat. Van, akinek az előbbi, míg másnak az utóbbi a fontos. Egy biztos, manapság a férfi óramárkák már széles választékban kínálnak izgalmasabbnál izgalmasabb darabokat az uraknak.

Megtalálni közöttük a valóban hozzánk illőt nem egyszerű feladat. Ebben a cikkben most a legnépszerűbb férfi óramárkák között segítünk eligazodni.

Hogyan találjuk meg a tökéletes férfi órát?

Amikor karórát keresünk akár magunknak, akár ajándékba, nem árt néhány szempontot figyelembe venni, hogy ne nyúljunk nagyon mellé. Az első és legfontosabb talán a stílus meghatározása, amely szerint megszűrhetjük a férfi óramárkákat. Ha a munkánk miatt szinte mindig öltönyben járunk, akkor a többségében szövet vagy a kaucsuk óraszíjas férfi óramárkák már eleve kiesnek a rostán. Az elegánsabb öltözékhez mindenképpen a bőrszíj vagy a fémszíj illik.

Citizen órák

Sportosabb életmódhoz pedig egy okosóra passzolhat a leginkább. A működési mechanizmus is meghatározó lehet. Automata legyen, vagy inkább kvarc? Az automaták a csukló mozgásától húzódnak fel, míg a kvarcokat elem működteti. A legmodernebb mechanizmus pedig az úgynevezett eco-drive szerkezet, amely a fényt alakítja át az óra működéséhez.

Az idő pénz?

Az óraválasztásnál a rászánt összeg is döntő lehet. Sokan gondolnak az órákra, mint befektetésre is, hiszen egy prémium minőségű időmérő a művészet és a mérnöki zsenialitás fantasztikus egyvelege. Nem kizárt az sem, hogy ezekből a darabokból akár értékes családi ereklye is válhat. Ha ez a célunk, akkor ilyen  luxusórákat a közismert Rolex, a genfi Patek Philippe, vagy a manufakturális márkák kínálatában kereshetünk.

Az okosórák szintén borsosabb összegekbe kerülhetnek, de az elképesztő technikai tudás sokaknak minden pénzt megér. A svájci Garmin órái speciális tudásúak és prémium minőségűek.

Ha azonban nem ilyen céllal keresünk órát, akkor az ismert, középkategóriás, mégis minőségi férfi óramárkák közül érdemes válogatni. Ráadásul ezekből az órákból akár egynél többet is választhatunk, így biztosan minden alkalomra lesz megfelelő időmérőnk.

Lássuk melyek most a legkedveltebb és megfizethető árú férfi óramárkák a piacon!

A TOP férfi óramárkák

Az innovációk nagymesterének a japán Citizen márkát tartják. Ők voltak az elsők, akik piacra dobták a világ első napelemes, vagyis eco-drive működésű óráját, de a legelső rádiójellel működő óra is hozzájuk köthető. Technikai újításokban mindig élen járnak, így akik nem szeretnek a karórákkal kísérletezni, és inkább egy minőségi, időtálló darabra voksolnak, azok válogassanak bátran a márka darabjai közül.

Seiko órák

Ha a japán óragyártás elkötelezettjei vagyunk, akkor a Seiko prémium minőségű óráit is érdemes közelebbről szemügyre venni. Ez a távol-keleti férfi óramárka bőséges választékot szentelt a különböző stílusoknak, hogy biztosan minden élethelyzethez kínálhasson órát. A gazdag modellválaszték árban is különbséget mutat, de ez nem a minőség rovására megy, egyszerűen tudásbeli különbségek vannak közöttük.

Zeppelin órák

Azoknak, akik a klasszikus, már-már régimódi stílust kedvelik, a német Zeppelin karórákban találhatják meg ezt a hangulatot. Az alapvetően bőrszíjas modellek részletgazdagon kidolgozott számlapokkal párosulnak, így tökéletesen passzolnak egy elegáns, vagy épp egy idősebb férfi ruhatárába.

Ha inkább a trendeket szeretjük követni, akkor nagy divatcégek férfi óramárkái közül is válogathatunk, így biztosan mindig a legújabb divatnak megfelelő időmérő fogja a csuklónkat díszíteni. A BOSS fiatalos, lendületes formái a sportos és az elegáns életstílushoz is passzolnak, hiszen rengetegféle szíjtípussal kínálják nagytudású óráikat.

BOSS és Tommy Hilfiger órák

A Tommy Hilfiger órák nem csak kényelmesek, hanem elképesztő választékot kínálnak dizájn tekintetében. Az amerikai életérzést közvetítő órák többféle kivitelben is elérhetőek akár alkalomra, akár hétköznapra keresünk órát.

Válassz magadnak több, középkategóriás, de prémium minőségű darabot ezek közül a férfi óramárkák közül, hogy soha ne kelljen kompromisszumokat kötnöd, ha az öltözékedről van szó!

Te melyik márkát választanád?