Esküvői kiegészítők: valami régi, valami új, valami kék, valami kölcsön

Az esküvői kiegészítők hagyományáról biztosan minden menyasszony hallott már. A szerencsés házassághoz kell valami, ami nem a miénk. Azon kívül legyen valami, ami teljesen új, illetve valami, ami régi. És persze a kékről se feledkezzünk meg. Ennek az angolszász hagyománynak a gyökerei a viktoriánus korig nyúlnak vissza. A régi idők násznépe ugyanis úgy gondolta, hogy ezek a tárgyak nemcsak a menyasszonynak hoznak szerencsét az esküvőjén, hanem a termékenységet és a jólétet is biztosítják az ifjú pár számára. 

Ismerkedjünk meg egy kicsit közelebbről ezzel a mára kedves hagyománnyá váló babonával.

A régi és az új

A „valami réginek” a jelentése, szimbolikája manapság kétféle is lehet. Egyrészt utalhat a menyasszony szingli éveire, azokra az időkre, amit éppen maga mögött készül hagyni. Másrészt pedig egyfajta tisztelgés is azok előtt a női felmenők előtt, akik nemzedékek óta lépnek az oltár elé, biztosítva ezzel a család folytonosságát. Éppen ezért sokszor választanak olyan tárgyat a menyasszonyok, amely az anyukájuké vagy épp a nagymamájuké volt. Lehet ez egy hajtű, egy nyaklánc, valamelyikük fátyla vagy akár maga az esküvői ruha is.

Az „új” szokása pedig már a jövő felé mutat. Azt jelképezi, hogy a lány a régi családjából egy újba lép át, sajátot alapít és egy új életszakasz következik. Az új esküvői kiegészítők azt is jelentik, hogy egy új egység születik meg, amely a férj és a feleség között köttetik. Ilyen új kiegészítő szinte bármi lehet. A ruha alá újonnan vásárolt fehérnemű, cipő, ruha, fátyol, vagy bármilyen egyéb ékszer is. Jó ötlet például valami újnak a Pandora Család témájú ékszerei közül ez a darab. Vagy ha a ruha stílusa inkább valami klasszikusabbat kíván meg, akkor ez a letisztult ékszer.

Esküvői kiegészítők

Ha a fülbevaló már esetleg megvan, akkor egy karkötővel érdemes a figyelmet a kezekre
terelni. Nagyon jól mutathatnak a ragyogó, de a visszafogottabb karkötők is az
aláírós fotókon. Tökéletes lehet például ez a teniszkarkötő, vagy ez a végtelen egységet szimbolizáló ezüst ékszer.

Ha valaki pedig a tökéletes összhatást keresi, az választhat az eljegyzési gyűrűhöz passzoló Forevermark gyémánt fülbevalót.

Esküvői kiegészítők 2

Valami kölcsön

A kölcsönkapott esküvői kiegészítőknek is hagyománya van egy modern esküvőn. Ez a szokás azt jelképezi, hogy a család és a barátok nem csak ezen a napon, hanem a jövőben is támaszai lesznek a menyasszonynak. Segítségükre, bátorításukra a házasságkötés után is számíthat az ifjú feleség. A szokás azt mondja, hogy ezt a tárgyat egy már boldog házasságban élő embertől jó kölcsönkérni, mert akkor a köttetendő frigyre is boldogság várhat.

Kölcsönkérni is bármit lehet. Sokan a ruhakölcsönzést tudják be ennek a kipipálására, de lehet ez akárcsak egy rúzs a legjobb barátnőnktől, vagy egy emlékkel teli kitűző, amit a csokorra szokás tűzni.Viszont az esküvő után nagyon fontos ezt a tárgyat visszaszolgáltatni eredeti tulajdonosának, hogy elkerüljük a balszerencsét.

A kék esküvői kiegészítő

A kék szín hagyományának eredete valószínűleg Szűz Máriához nyúlik vissza, hiszen a keresztény hagyomány általában kékben ábrázolja őt. Ez a szín ugyanis tisztaság és a hűség színe. Aki valamilyen kéket visel az esküvője napján, az békés, harmonikus házasságra számíthat a babona szerint. Népszerű az arák körében a kék harisnyakötő, vagy egy kék szalag a csokron, de a kék színű ékszer is toplistás helyen áll a hagyomány modern értelmezésében.

Kék esküvői kiegészítők

Egy éjkéken csillogó kerek, vagy négyzet alakú Pandora fülbevaló, vagy épp egy szikrázó kék köves karkötő is remekül kiegészítheti a menyasszonyi ruhádat.

Találd meg nálunk esküvőd valami új, vagy valami kék kiegészítőjét, amelyeket viselve biztosan ragyogni fogsz a nagy napon!