Előfordulhat, hogy az ékszerek az idő múlásával veszítenek fényükből, ami a viselésből, a bőrrel való folyamatos közvetlen érintkezésből, vagy a nem megfelelő ápolásból is fakad. 
Ha szeretnéd, hogy ékszereid sokáig megőrizzék eredeti szépségüket, figyelj oda a megfelelő ápolásra és a helyes tárolásra.

Általános tanácsok:
- Az ékszereidet tárold külön – külön ékszertartó tasakokban, vagy ékszertartó dobozban
Ha nincs ilyened, javasoljuk, hogy szerezz be egyet. Ékszereid így sokkal átláthatóbbak lesznek és sokáig megőrzik ragyogásukat.
Itt találsz gyönyörű ékszertartókat, melyek nemcsak ékszereid védik, de lakásod ékei is lehetnek!
- Ne viselj ékszert fürdés, zuhanyzás, sportolás, szaunázás, vagy úszás közben.
- Vedd le őket alváshoz is.
- A parfümök, sprayk, kozmetikumok, krémek, háztartási vegyszerek is károsíthatják az ékszereket. Lehetőség szerint kerüld az ezekkel való érintkezésüket. 
- Az ékszereid vedd fel reggelente legutoljára, esténként pedig őket vedd le legelőször. Így tovább maradnak szépek.

Ezüst ékszerek:
Ezüst ékszerek tisztításához használj puha pamut anyagból készült ékszertisztító kendőt. A kifejezetten erre a célra kifejlesztett kendők finoman és alaposan tisztítják meg az ezüstből készült ékszereket és visszaadják azok ragyogását. Teljesen karcmentesek. 
Nincs más dolgod, mint áttörölni vele az ékszereidet. A tisztításhoz elegendő csak a kendő, ne vizezd be és ne használj hozzá más, kétes eredetű tisztítószereket. Ne ijedj meg, ha használat közben a kendőn fekete elszíneződések jelennek meg, ez teljesen normális. 
A kendőt nem szabad mosni. Ha teljesen befeketedett, dobd ki és használj egy újat a továbbiakban.

Arany ékszerek:
Arany ékszereink a használatból eredően veszíthetnek fényükből. Az aranyozást javasoljuk, hogy bízd rá az ötvösökre, de ha szeretnéd, otthon is újrafényezheted az ékszert. Egy puha rongy segítségével óvatosan töröld át az ékszert alkohollal, majd egy ékszertisztító vagy egy bársony ronggyal töröld teljesen szárazra.

Nemesacél ékszerek:
Az ezüst ékszereknél leírtakhoz hasonlóan a nemesacélt is ékszertisztító kendővel tisztogasd.
Semmiképp se használj szemcsés vagy maró hatású vegyi anyagokat és semmi olyan eszközt ami karcolást okozhat rajta (így fogkefét sem.)

Professzionális ékszertisztító termékeinkért kattints ide.