Fénylő örökség - a nemzedékeken átívelő arany ékszerek

Az arany ékszereknél klasszikusabb és időtállóbb szépségeket nem nagyon találunk a világon. Nem is csoda, hiszen a nemesfémekből készült csecsebecsék évezredek óta szolgálják az emberek szépség és divat iránti vágyát. De a generációról generációra szálló ékszerek hagyománya sem új keletű. Számos családban öröklődik egy-egy kiemelt jelentőségű medál, gyűrű, vagy épp nyaklánc, amely a legtöbb esetben aranyból készült.

Ez a gesztus azonban nem csak egy szép szokás, hanem egy remek befektés is lehet. Ebben a cikkben annak jártunk utána, hogy mitől válhatnak az arany ékszerek értékálló befektetéssé?

Az arany ékszer előnyei

Az ékszerkészítés egyik legkedveltebb alapanyaga az arany. Ennek az lehet az oka, hogy egy könnyen megdolgozható nemesfémről van szó, amely mindenféle nehézség nélkül alakítható a megálmodott formára. A puhasága ellenére viszont rendkívül ellenálló fém is, így a belőle készült ékszerek gondos ápolással akár hosszú évszázadokig képesek megőrizni eredeti szépségüket és minőségüket. Az arany ékszerek – a többi fémmel ellentétben – nem színeződnek el és a rozsda sem kezdi ki a felületüket.

A nemesfém ékszerek ráadásul a fémallergiásoknak is alternatívát kínálnak, hiszen a minőségi arany ékszerek a legtöbb esetben nem váltanak ki allergiás reakciót a viselőjükből.

arany ékszerek

Az arany a divat állócsillaga

Az aranyból készült ékszerek mindig valamiféle állandóságot képviselnek a divat évről évre változó világában. Egy finom sodrású aranylánc vagy egy letisztult arany, karika fülbevaló soha nem lesz túl sok, vagy épp túl kevés. Gyakorlatilag bármilyen alkalomból és bármilyen ruhához viselhetjük őket.

Az a tény pedig, hogy ez a nemesfém kortalan még inkább népszerűvé teszi. Az arany ékszerek akár már egy kisbabán is megjelenhetnek egy csodaszép fülbevaló formájában, egy csodás
kidolgozású karperec
 pedig épp olyan meseszerűen fog mutatni egy nagymama korú hölgy csuklóján, mint egy fiatal lányén.

Családi befektetés

Az időtálló és kortalan arany ékszereket sokan választják ajándékba a családi élet nagy eseményeihez. Ez a gesztus sok szempontból is remek ötlet. Egyrészről, ahogyan már fentebb is említettük, az arany ékszer soha nem megy ki a divatból. Egész egyszerűen nem lehet vele mellé lőni, hiszen ez a nemesfém örök érvényű.

A másik, talán sokkal fontosabb szempont pedig az, hogy csak ezekből az ékszerekből válhatnak anyáról lányára szálló, igazi családi ereklyék. Amelyeknek nem csak a fizikai értéke lehet jelentős, hanem idővel az eszmei is. Amit ma a nagymama visel, azt az unoka is hordhatja, mert a minősége hibátlan marad, és az anyag soha nem lesz ódivatú.

A harmadik ok, a divaton és az eszmei értéken túl pedig az arany ékszerek valós értéke. Ékszerekbe fektetni a pénzt egy inflációálló befektetés. Ráadásul az ékszert egyszert megvásárolja az ember, és onnantól kezdve nincsen vele gond. Nem kell felújítani, nem kell szervizelni, nincsenek egyéb, vele járó plusz, karbantartási költségek.

Ha számodra is fontos, hogy idő- és értékálló ékszereket viselj, vagy ajándékozz, akkor böngészd át webshopunk lenyűgöző arany ékszer kínálatát. Válogass cirkóniával, vagy gyémánttal díszített gyönyörű arany fülbevalók, arany gyűrűk és nyakláncok közül, melyek egyenesen Olaszországból érkeztek hozzánk.