A nagy gyerek fülbevaló kalauz

Ha kezdő anyukaként te is sokat gondolkodsz azon, hogy mikor érdemes kifúratnod a kislányod fülét, akkor ez a cikk neked szól. Összeszedtünk mindent, amit a füllyukasztásról és a gyerek fülbevalókról tudni érdemes.

Lyukasztás, de mikor?

A legtöbb vitát az életkor váltja ki ebben a témában. Sokan úgy gondolják, hogy jobb ezen minél előbb túlesni, míg mások azon az állásponton vannak, hogy majd a gyerek eldönti, hogy szeretne-e egyáltalán fülbevalót hordani. Ennek eldöntéséhez fontos tudni, hogy a fülbelövés minden életkorban elvégezhető. Az orvosok általában azon a véleményen vannak, hogy a szülők várják meg a 6 hónapos kor körüli életkort, hiszen addigra kialakul az immunrendszer védekezőképessége is, de aki szeretné, már rögtön a születés után is elvégeztetheti a lyukasztást. Az életkor kiválasztásánál jó, ha ismered a folyamatot is. A fülbevaló helyét először mindig egy apró ponttal bejelölik. Ez a kisbabák esetében egy kicsit nehezebb feladat, hiszen még nem tudják a fejüket önállóan megtartani, de a figyelemelterelés viszont könnyebb lehet az esetükben.
Ha a lyukasztás mellett döntöttél, akkor az időpont megválasztásánál is érdemes minden lehetséges zavaró körülményt kizárni. Vedd figyelembe az etetés, altatás idejét, mert ha nem zavarod meg a babád napirendjét, könnyebb lehet a procedúra. A szakemberek arra szokták még a figyelmet felhívni, hogy a lyukasztás lehetőleg ne történjen egy napon a védőoltások beadásával. Ugyanis amikor a picik ezeket megkapják, sokszor belázasodhatnak. Egy lázas baba, kisgyerek pedig mindig nyűgösebb, ezért nem tanácsos, hogy egy napon történjen a két esemény.

Mennyire fáj a fülbelövés?

Azt érdemes leszögezni, hogy egyelőre nem létezik teljesen fájdalommentes fülbelövés, de inkább egy kis kellemetlenségről van csak szó, mint fájdalomról, ami csak az adott pillanatra korlátozódik. Manapság már mindenki modern, higiénikus eszközökkel dolgozik, amelyek semmiféle kockázattal nem járnak. A fájdalom tekintetében az is lényeges, hogy te se szorongj miatta. A gyerekek ugyanis ezt mindig megérzik és ez megnehezítheti a műveletet.

A gyerek fülbevalók

gyerek fülbevalók

Az egész folyamat legizgalmasabb része a fülbevaló kiválasztása. Itt vedd figyelembe, hogy érdemes az első fülbevalókat nemesfémből választani, hogy semmiképpen ne alakuljon ki fémallergia. A kicsidnek szánt fülbevalók vége pedig lehetőleg záródjon stekkerrel. Ez egy kapocs, amely úgy öleli körbe a fülbevaló szárvégét, hogy az nem engedi szúrni a fülcimpa mögötti területet, és megakadályozza a kiesést is.

Webshopunkban és üzleteinkben csak ezeknek a kritériumoknak megfelelő darabokat találhatsz a Lisa gyerek ékszer márkától. A választék összeállításánál figyelembe vettük, hogy valóban olyan fülbevalókat kínáljunk, amelyek kifejezetten gyerekeknek készültek és nem csak kis méretű felnőtt fülékszerek.
A Lisa gyerek ékszerek márka minták, formák és színek tekintetében is nekik kedvez: kedves minták, állatok, szivecskék, virágok, pillangók és gyönyörű kislányos színek.
Lisa fülbevalóink csodás ajándékok lehetnek keresztelőre, születésnapra, vagy bármilyen alkalomra, eseményre is. Nagyobbakkal pedig már óriási élmény lehet, ha bevonod őt a fülbevalója kiválasztásába.

Böngésszétek át kínálatunkat együtt és csináljatok belőle egy igazi anya-lánya programot!