Meeting a nappaliból, avagy hogyan legyél stílusos a karanténban is

A home office jelenség begyűrűzésével ideje egy kicsit foglalkoznunk a karanténstílussal is. Ugyanis egyre többen maradunk otthon, és lesz a nappalink vagy a konyhánk az irodánk. Ez a jelenség több szempontból sem könnyű, mert bár lehet, hogy megúsztuk a munkába járással töltött időt, de sokszor azt vehetjük észre délben, hogy még mindig pizsamában ülve görgetjük az e-mailjeinket. A pizsiben vagy mackóban maradás pedig szinte észrevétlenül, de hat a közérzetünkre is. Lehet, hogy kényelmes viselet, viszont a kutatások kimutatták, hogy hajlamosabbak vagyunk az eltunyulásra vagy a rossz dolgokba való belesüppedésre, ha reggel nem vesszük a fáradságot kinézetünk ráncba szedésére. Vagyis egész egyszerűen: ha jól nézünk ki, jobban is érezzük magunkat. Ráadásul hiába ég a kezünk alatt otthon is a munka, a melegítő keltheti azt a benyomást is a főnökükben, hogy túlságosan lazán kezeljük a munka kérdését a lakásunk falain belül.

Elő a csinos blúzokkal!

Mivel az online meetingek még egy darabig az életünk részei maradnak, nézzük meg, hogy mit érdemes figyelembe venni velük kapcsolatban az öltözködésnél. Az első és legfontosabb dolog, hogy derék fölé koncentráljunk, hiszen altestünk viszonylag kevésszer kerül megmutatásra egy-egy zoomos megbeszélés során. Természetesen ebben a helyzetben senki nem várja már el a kiskosztümöt, de egy csinos blúz jó megoldásnak ígérkezik. Ügyeljünk arra, hogy a fehér vagy a fekete szín egy nagy folttá homályosulhat a képernyőn, és próbáljuk a sűrű kockás mintát is kerülni, mert azok fárasztják a bennünket figyelők szemét. A jó hír viszont az az öltözködéssel kapcsolatban, hogy home office-ban nem kell figyelembe vennünk az időjárást. Ha kedvünk tartja, a kedvenc nyári blúzunkban is odaülhetünk a képernyő elé, pedig mondjuk odakinn még éppen hogy csak kezd felkúszni a hőmérő higanyszála.


Az arc a karaténstílus tükre

A leginkább előtérbe kerülő testrészünk egy-egy videókonferencián az arcunk. Érdemes a fényt úgy megválasztani ilyenkor, hogy az szemből érje az arcunkat. Ezzel akár annyit is javíthatunk a megjelenésünkön, mintha egy Instagram-szűrőt tettünk volna rá. Egy ötperces természetes hatású smink pedig kötelező egy-egy bejelentkezés előtt. Amivel pedig teljesen feltehetjük a koronát a megjelenésünkre, azok az ékszerek.

Kicsi, nagy, még nagyobb – ékszerek online meetinghez

Egy videóhívás kapcsán az első, ami feltűnhet a partnerünknek, az a fülbevalónk. Ha az arcformánk engedi és a stílusunkhoz is közel áll, akkor választhatunk feltűnő, méretes darabot, mint például Calvin Klein nemesacélból készült karikáját, vagy ha egy kicsit izgalmasabb, szokatlanabb megoldást szeretnénk, akkor szintén tőlük az In sync fantázianévvel bíró különleges darabot.
Ha nem rajongunk a nagyobb fülcsikért, akkor számunkra Thomas Sabo lehet a tökéletes megoldás. A német ékszergyártó cég változatos fülbevalói között mindenki megtalálhatja a stílusának megfelelőt. Ráadásul a márka ékszerei rétegezhetők és variálhatók. Fülbevalók esetében a variálhatóságnak csak a fantáziánk szabhat határt, hiszen weshopunkon már egyesével is meg lehet vásárolni őket. A feltűnőség jegyében viselhetünk az egyik fülünkben lógós fülcsit, mint például ez, míg a másikban egy kerek köveset, mint ez.

Karantén stílus - Fülbevalók


A fülbevalók után ne feledkezzünk meg a nyak díszítéséről sem, hiszen az arc mellett ez a másik testrészünk, amely még biztosan minden hívásnál látszódni fog. A choker nyakláncok 2021-ben is divatosak maradnak, ez a Calvin Klein darab egy igazán visszafogott, lazább
ékszer ebben a stílusban
. Az oversize darabok is jól mutatnak a képernyőn. Ezt a látványos, vastag, ezüst
láncokszemekből álló Pandora láncot
különböző charmokkal is finomíthatjuk, ha elsőre kicsit
vadnak éreznénk. Ha még így is túl merésznek tűnik, akkor Calvin Klein aranyozott acélból készült Groovy nyaklánca lehet a jó választás. Finom, letisztult stílusával igazán nőies megjelenést kölcsönöz a viselőjének.

Karantén stílus - Nyaklánc