Karikagyűrű kisokos

Esküvőre készültök, és még nem találtátok meg a hozzátok leginkább passzoló karikagyűrűket? Esetleg azt sem igazán tudjátok hol és miként kezdjétek a keresést? Olvassatok tovább, segítünk! Elmondjuk mire számíthattok, ha eljöttök hozzánk, milyen kínálat vár rátok és adunk pár tippet arra is, hogy mire figyeljetek a választásnál. 

Kezdjük az alapoknál!

Mi a különbség a karikagyűrű és az eljegyzési gyűrű között?

A gyűrű már ősidők óta tradicionális szimbóluma a férfi és nő közötti kapcsolat megpecsételésének, az elköteleződésnek. 
Karikagyűrűnk és eljegyzési gyűrűnk nem csupán egy szép ékszer, hanem annál sokkal több, hiszen ez fejezi ki a külvilág számára, hogy tartozunk valakihez. Minden alkalommal amikor ránézünk az ujjunkon viselt ékszerekre, szerelmünk juttatja eszünkbe, ezáltal különleges jelentőséggel bírnak.

Az eljegyzési gyűrű az a bizonyos gyűrű, amely kíséretében a férfi felteszi a nagy kérdést, megkéri kedvese kezét. Hagyományosan egy finoman kidolgozott, drágakővel díszített (szoliter) gyűrű, mely aranyból vagy fehéraranyból készül.

A karikagyűrű az a bizonyos jegygyűrű, melyből egy párat (2 darabot) veszünk. Egyforma, vagy nagyon hasonló megjelenésük fejezi ki a pár összetartozását. Ez is készülhet aranyból, fehéraranyból, vagy akár a kettő kombinációjából is.

Melyik kezünkön hordjuk a karikagyűrűt?

A gyűrűk viselésésének hagyománya országonként eltérő. Egy azonban biztos, lánykéréskor az eljegyzési gyűrű mindenhol a lány bal kezének gyűrűsujjára kerül. Azt tartják ugyanis, hogy innen fut egy véna, egyenesen a szív felé, melyet a szerelem vénájának is neveznek. Egy hiedelem szerint pedig a gyűrű védelmet nyújt arra, hogy az érzelmek ne illanjanak el a szívből. Mindezek ellenére a magyar hagyományok szerint az esküvőn az eljegyzési gyűrű átkerül a jobb kéz gyűrűsujjára és ide kerül a karikagyűrű is. Érdekesség, hogy ez csak nálunk van így, a világ más országaiban a gyűrűket a bal kézen hordják a karikagyűrűt.

Karikagyűrű

A karikagyűrű-vásárlásról: mikor, hol, hogyan

Természetes, hogy az esküvőjére mindenki mindenből a lehető legszebbet szeretné.
Legyen lenyűgöző a helyszín, lélegzetelállító a menyasszonyi ruha, ínycsiklandóak az ételek, és olyan zene, amire mindenki reggelig ropja. Ne hanyagoljátok el a karikagyűrű kérdését sem, hiszen ez az ékszer egy életen át összetartozásotok szimbóluma lesz, nem csak egy napig viselitek. 

Ne hagyjátok az utolsó pillanatra a kiválasztásukat, ne kapkodjatok a döntésben, hiszen ezek az ékszerek egy életre szólnak! A karikagyűrűk általában rendelésre készülnek, elkészítésük pedig több hetet is igénybe vehet. Ezt mindenképp vegyétek figyelembe, és a keresést kezdjétek el legkésőbb az esküvőtök előtt 3 hónappal.

A karikagyűrű-választás első lépéseként érdemes személyesen megnéznetek néhány nektek szimpatikus üzlet kínálatát, és felpróbálni pár darabot. Így pár perc alatt kiderül, hogy melyik fazonok állnak nektek jól, és rögtön tájékozódhattok is az elkészülési időkről, az árakról, valamint az esetleges egyedi kérésekről. 

Mi a Jutánál a jegyeseket három üzletünkben: a budapesti, a győri, valamint a pécsi Árkádban várjuk egy csak nektek kialakított kényelmes sarokban, ahol több száz mintadarab közül nyugodtan válogathattok. Kollégáink készséggel állnak rendelkezésetekre, és válaszolnak minden felmerülő kérdésetekre. Ide kattintva mutatunk egy kis ízelítőt a kínálatunkból.

Az üzleteinkben található karikagyűrűk mintadarabok, melyeket fel tudtok próbálni. Csupán néhány best seller termékből áll rendelkezésünkre azonnal megvásárolható arany karikagyűrű, de az sem minden méretben. 

A karikagyűrűink 14 karátos aranyból készülnek, és igény esetén személyre is szabhatjátok őket. Változtathattok az arany színén (sárga, fehér, vagy kombinált), a köves gyűrűt kérhetitek kő nélkül, vagy kérhetitek 1-1 személyes üzenet gravírozását is. Ha köves gyűrűt szeretnétek, akkor pedig eldönthetitek, hogy gyémánttal, vagy cirkóniával szeretnétek díszíteni.

Ha megtaláltátok nálunk álmaitok gyűrűit, a következő lépésben kollégánk leveszi ujjatok pontos méreteit, és ez alapján kiszámolja a karikagyűrűk árát. A gyűrűk ára ugyanis a fazontól és a gyűrűk méretétől függ. Fontos tehát, hogy a választásnál a menyasszony és a vőlegény is jelen legyen, így tudunk mind a kettőtökről pontos méretet venni.

A megrendeléshez 30 % előlegre lesz szükség, az ékszerek pedig a megrendelés leadását követő 4 héten belül készülnek el.  Amint megérkeztek a gyűrűk, kollégáink felveszik veletek a kapcsolatot, és jöhettek is értük. A gyűrűket egy gyönyörű Jutás dobozban kapjátok majd kézhez.

Karikagyűrűinkre 1 év garanciát biztosítunk.

Mire figyeljetek a választásnál?

A kiválasztásánál vegyétek figyelembe, hogy alapvetően milyen színű ékszereket viseltek a mindennapokban, mert célszerű ehhez igazítani a gyűrűk színét. Az sem baj, ha a menyasszony inkább a fehér, a vőlegény pedig a sárga aranyat kedveli, hiszen ma már nem kötelező, hogy teljesen egyformák legyenek a gyűrűk. Jó választás lehet a bicolor is (fehérarany és sárga kombinációja), mely minden ékszerhez passzol majd.

A hagyományok szerint a klasszikus karikagyűrű egységes felszínnel rendelkezik, domború vagy egyenes, de ma már előszeretettel díszítik ezt a gyűrűt is kövekkel. A babonásak viszont figyeljenek erre, hiszen úgy tartják, hogy egy kapcsolat annál rögösebb lesz, minél több kő van a karikagyűrűben. 
 

Karikagyűrű

Karikagyűrű-tervező: ha valami igazán egyedit szeretnétek

Ha teljesen egyedi gyűrűket szeretnétek, akkor akár meg is tervezhetitek őket a weboldalunkon található egyedülálló gyűrűtervező segítségével, ide kattintva.

Ha nem vagytok vizuális típusok, akkor is nagyon fogjátok szeretni ezt a tervezőt, hiszen a különleges program segítségével pontosan láthatjátok, hogy hogyan nézne ki élőben, amit megálmodtatok. Üzleteinkben is megtaláljátok a tervezőt, így kollégáink is szívesen segítenek titeket a folyamatban. Sőt, számos mintadarabot is tudnak mutatni, hogy közelebbről is megismerjétek a tervező nyújtotta lehetőségeket.

Próbáljátok ki a budapesti, a győri, vagy a pécsi Árkádban!