Ékszertiszítás: Így ápold a kincseidet!


Előfordulhat, hogy ékszereid az idő múlásával veszítenek fényükből, ami a viselésből, a bőrrel való folyamatos közvetlen érintkezésből, de a nem megfelelő ápolásból is fakadhat. Ha szeretnéd, hogy ékszereid sokáig megőrizzék eredeti szépségüket, figyelj oda a megfelelő ápolásukra és a helyes tárolásra. A szakszerű ékszertiszításhoz találsz pár tippet a továbbiakban.

Általános tanácsok az ékszertiszításhoz és ápoláshoz 


- Az ékszereidet tárold külön – külön ékszertartó tasakokban, vagy ékszertartó dobozban. 
Ha nincs ilyened, javasoljuk, hogy szerezz be egyet. Ékszereid így sokkal átláthatóbbak lesznek és sokáig megőrzik ragyogásukat.
Itt találsz gyönyörű ékszertartókat, melyek nemcsak ékszereid védik, de lakásod ékei is lehetnek!
- Ne viselj semmilyen ékszert fürdés, zuhanyzás, sportolás, szaunázás, úszás vagy más fizikai tevékenység közben.
- Vedd le őket alváshoz is.
- A parfümök, sprayk, kozmetikumok, krémek, háztartási vegyszerek is károsíthatják az ékszereket. Lehetőség szerint kerüld az ezekkel való érintkezésüket. 
-  Figyelj rá, hogy ne koccintsd össze őket más kemény felületekkel, hogy ne rongálódjanak meg.
- Az ékszereid vedd fel reggelente legutoljára, esténként pedig őket vedd le legelőször. Így tovább maradnak szépek.

Az ezüst ékszerek ápolása


Az ezüst, ha hosszú időn át szabad levegőnek van kitéve oxidálódhat, és emiatt sötétebb lehet a színe. Ne aggódj, ez egy teljesen normális jelenség.
Ezüst ékszerek tisztításához használj puha pamut anyagból készült ékszertisztító kendőt. A kifejezetten erre a célra kifejlesztett polírkendők finoman és alaposan tisztítják meg az ezüstből készült ékszereket és visszaadják azok ragyogását. 
Nincs más dolgod, mint áttörölni vele az ékszereidet. A tisztításhoz elegendő csak a kendő, ne vizezd azt be és ne használj hozzá más, kétes eredetű tisztítószereket. Soha ne használj fogkrémet vagy más, dörzsölő hatású anyagot, mert azok károsíthatják az ékszert. 
A kendőt nem szabad mosni. Ha teljesen befeketedett, dobd ki és használj egy újat a továbbiakban.

Pandora ékszertisztítás

Pandora ékszerek tiszítása


Ezüst Pandora ékszereidet is fényesítsd rendszeresen egy puha polírkendővel, hogy sokáig megőrizhessék ragyogásukat. A polírkendő az esetleges karcolásokat nem tudja eltávolítani, ezért fontos, hogy vigyázz ékszereidre. Tárold őket külön, ékszertartó dobozokban, vagy homályosodást gátló tasakokban. Az édesvízi tenyésztett gyöngy- és a bőr ékszereket óvd a közvetlen napfénytől vagy más erős fénytől, hogy ne fakuljanak ki. Vedd le ékszereidet úszás, fürdés, sportolás vagy más fizikai tevékenység előtt és minimalizáld ékszereid sminkkel, krémekkel, parfümmel és más kozmetikai szerekkel való érintkezését! Kerüld az ezüsttisztítók, polírozó folyadékok, erős vegyszerek használatát és az ultrahangos tisztítást!


A Thomas Sabo javaslatai


Thomas Sabo ékszereid ápolásához is tiszítókendő alkalmazását javasoljuk, hogy azok sokáig szépek maradjanak. Ha az elszíneződés nem távolítható el a kendő segítségével, próbálkozhatsz ezüst tisztító folyadékkal is. Fontos, hogy az eredetileg oxidált ékszereket nem szabad tiszító folyadékba helyezni, ha nem akarod, hogy eltűnjön róla az oxidált (fekete) réteg. Ez vonatkozik a gyöngyös, türkizzel, korallal, vagy egyéb különleges kővel díszített darabokra is. A bőrrel, vagy textillel kombinált ékszereket sem szabad folyadékba tenni. Ne hord őket sportolás, úszás, szaunázás közben.


A nemesacél ékszerekre vonatkozó szabályok


Calvin Klein márkájú és egyéb nemesacél ékszereidet is az ezüst ékszereknél leírtakhoz hasonlóan a 
ékszertisztító kendővel tisztogasd.
Semmiképp se használj szemcsés vagy maró hatású vegyi anyagokat és semmi olyan eszközt ami karcolást okozhat rajta (így fogkefét sem.) A kendő a karcolásokat nem tudja eltávolítani, így viselésük közben különösen figyelj arra, hogy ne üsd hozzá más kemény felületekhez.