Minden, amit tudni akartál a Garmin okosórákról

A technikai újdonságokban bővelkedő napjainkban már szinte természetes, hogy minden kiegészítőnk okos. A háztartási gépeink, a telefonjaink mellett már olyan órát is választhatunk, amely intelligens tulajdonságokkal bír. Ha igazán minőségi darabot keresel belőle, akkor egy svájci Garmin okosóra biztosan meg fogja ugrani ezt a mércét.

Nézzük miért ők az egyik legjobbak az okosóra piacon!

A navigációtól az órákig

A prémium kategóriás okos- és sportórákat a svájci székhelyű cég, a Garmin gyártja. A cég leányvállalatain keresztül elismert navigációs, kommunikációs és informatikai készülékek és berendezések tervezésével, gyártásával is foglalkozik, amelyekben túlnyomó részt a GPS-technológiát alkalmazzák. Ezt az elképesztő technikai fölényüket használják fel az óráik megalkotásakor is. Speciális tudásuknak, a prémium minőségű alapanyagoknak köszönhetően mára egy Garmin okosóra garancia a minőségre.

Garmin okosóra sporthoz és a mindennapi élethez

Azok, akik rendszeresen mozognak, több szempontból is fontosnak érezhetik, hogy valamilyen módon mérhessék eredményeiket. Akár megtett kilométerben, akár elégetett kalóriában. Az okosórák többsége ezeket az alapvető információkat általában tudja is közvetíteni. A Garmin azonban ezeknél jóval többet is tud.

A nagy érzékenységű GPS vevőnek köszönhetően ezek az órák pontosan képesek mérni a megtett távot, az eltelt időt, és a mozgás sebességét (km/h) illetve tempóját (perc/km). Képesek részidők (körök) rögzítésére, mindezt akár automatikusan, akár kilométerenként is. Segítik azt is eldönetni, hogy mekkora regenerációs időre van szükségünk a következő edzés előtt és jeleznek, ha célszerű lenne pihenni egy kicsit.

Garmin okosóra

Amikor jól esne a mozgás, de még magunk sem tudjuk, hogy mit csináljunk, akkor is ránézhetünk erre az órára. Ugyanis, több mint 20 beépített sportalkalmazást érhetünk el rajta, sőt a legtöbb típuson előre elkészített edzésterveket is találunk például jógához, kardióhoz vagy pilateshez. 

A futás szerelmeseinek már elérhető a Garmin különleges futóóra kollekciója, a Forerunner is, melyben fejlett tréning mutatók és regenerálódási javaslatok segítik, hogy életed legjobb formájába kerülj. Ismerd meg őket, ide kattintva.

Ha épp nem edzünk, az óránk akkor is visszajelzést adhat szervezetünk állapotáról. Segítségével gyakorlatilag egész nap figyelemmel kísérhetjük testünk állapotát, mert ez az óra a piacon fellelhetők egyik legszélesebb körű egészségfigyelő funkciókkal ellátott példánya. Napi aktivitásmérőként figyeli az aznap megtett lépéseinket, ellenőrzi az alvásunk és légzésünk minőségét, méri a pulzust, a hidratáltságot, a véroxigénszintünket vagy épp a stressz-szintünket. Egy jókor jövő üzenet az órától nagyon fontos lehet, ha hajlamos vagy belefeledkezni a munkába.

Garmin okosóra

A rögzített adatok az ingyenesen használható Garmin Connect  fiókba kerülnek, ahol számszerűen és grafikusan is elemezhetők, sőt egyes sportok akár térképen is követhetők.

Az órák ezekhez az alkalmazásokhoz remek akkumulátorokat is kaptak, vagy épp a napenergiát használják. Átlagosan kb. 6 napot bírnak okosóra funkcióval, GPS használattal pedig kb. 14 órát.

Funkciók a hölgyeknek

Az okosórák közül kevés olyan darab létezik a piacon, amely külsejével a nőknek is kedvezni tud. A Garmin ebben is szintet lépett. A márka figyelt arra, hogy legyenek kifejezetten csajosabb darabjai is, amelyeket egy elegánsabb öltözékhez is bármikor fel lehet venni. Az óráik többségébe pedig kifejezetten a hölgyek igényeire és testére szabott funkciókat is találhatunk.

Garmin női okosóra

Ilyen például a menstruációs ciklust, vagy a várandóságot figyelő funkció. Ez utóbbinál az óra heti friss információkat és számos további tájékozódási lehetőséget tud adni az alapján, hogy éppen hol tart használója a terhességében. Ilyen adatok pl. a baba méretére vonatkozó frissítések, az anya testének változásai, az adott hét jellemző tünetei, módszerek az étrend és testedzés hozzáigazítására a helyzethez, illetve testsúly-növekedéssel kapcsolatos ajánlások. 

Ahogyan látjuk, a Garmin okosórák között mindenki megtalálhatja az életviteléhez leginkább passzoló funkciókat. A közös jellemzők viszont a megbízhatóság, az elképesztő technikai újítások és a kompatibilitás mind az Android, mind az iOS telefonokkal.

Fedezd fel a legújabb modelleket webshopunkra kattintva!