Befektetési arany

 

Az emberiség számára az arany évezredek óta értéket képvisel. A legtöbb kultúra ezzel a nemes fémmel fejezte ki vagy fejezi ki a mai napig a gazdagságot és a vagyont. A történelem során az emberek ráadásul azt is megtapasztalták, hogy az arany árát a válságok és háborúk nem csökkentik. Ez a felismerés pedig  megnyitotta az utat a befektetési arany előtt. 

A befektetési arany ugyanis kézzel fogható. Nem csak egy darab papír, vagy egy számsor, hanem egy fizikailag létező tárgy, mely szigorú követelményeknek kell, hogy megfeleljen, főként a tisztaság tekintetében. 
Az aranyrudak esetében ez minimum 995 ezrelék kell, hogy legyen. Ez azt jelenti, hogy semennyire vagy csak nagyon minimális százalékban tartalmazhat az aranyon kívül más fémet az ötvözet.

Manapság a befektetési arany formája lehet tömb, rúd, lemez vagy érme is, de a súlya mindenképp meg kell, hogy haladja az 1 grammot. 

A Jutánál elérhető befektetési aranyakat lentebb görgetve találod, az oldal aljára görgetve pedig az előnyeireől is olvashatsz.

 

Milyen előnyei vannak a befektetési aranynak?

A legfontosabb előnye, hogy egy válságálló befektetésről van szó. Az arany ugyanis univerzális értéket képvisel már sok évszázad óta. Hosszútávon mindenképpen értékálló befektetésnek számít, hiszen a gazdaság hullámzása alatt is képes stabilitást mutatni.
A szakemberek szerint tökéletes diverzifikációs eszköz lehet a befektetéseink között. Vagyis alkalmas a befektetési kockázat csökkentésére anélkül, hogy a hozam sérülne. Az ára pedig soha nem fog függeni egy vállalat vagy egy bank tevékenységétől.

Ráadásul globális értékről van szó, amelyet nagyon könnyen pénzzé tehetünk. Bárhol a világon besétálunk vele egy bankba és máris a pénzünkhez juthatunk. Ez már csak azért is lehetséges, mert egy könnyen szállítható és elrejthető értékről van szó. Arra azonban figyelni kell, hogy könnyen sérül, így a megfelelő tárolásról szükséges mindig gondoskodnunk. Ez nem jelenti azt, hogy nem tarthatjuk otthon, de egy trezor vagy egy széf sok szempontból alkalmasabb arra, hogy biztonságba tudjuk az aranyunkat.